Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Бъчварова не е решила дали ще има нова проверка по случая "Лясковец"

Снимка: Катя Чорова

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова все още не е решила дали да разпореди нова проверка за полицейската операция в Лясковец, при която преди година беше убит командосът Емил Шарков.

Това, което знам е, че има две проверки. Запознах се с тях, но ще ги обсъдя с колегите и ще видим какво можем да направим. Но, знаете ли, от тук нататък най-важното е да се вземат поуките и да не се допускат такива грешки. Аз току-що имах възможност да уверя близките на Емил Шарков, че съм готова за разговор с тях, да видя тяхната гледна точка.

Бъчварова присъства на откриването на мемориален знак в града в памет на Шарков:

Днес съм тук, не защото е редно един министър на вътрешните работи да бъде там, където негов служител е загинал, а защото чувствам своето присъствие като човешки дълг, защото той е един пример за доблестен боец и съвсем в човешки план поемам отговорността си за живота на всички хора, които са избрали професията и осъзнали риска за живота си в името на това да служат на обществото.

Главният секретар на МВР Георги Костов беше лаконичен и категоричен:

Дайте да се поклониме пред подвига на героя и да спрем, поне на днешния ден, коментарите по темата. Очевидно има грешки.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна