Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отмениха бедственото положение в Рудозем, Мадан и Неделино

Доставят се генератори в селца и махали в Смолянско
Снимка: БГНЕС

Областният кризисен щаб в Смолян отмени бедственото положение за общините Рудозем, Мадан и Неделино. Утре такова решение ще бъде взето и за община Баните, съобщи областният управител Недялко Славов:

Единствено за община Баните то ще остане валидно до утре сутринта до 9ч., тъй като все още има недостатъчно разчистени  общински пътища и доста населени места без електрозахранване. Електроснабдителното дружество достави агрегати, които ще бъдат предоставени на населените места, в които още няколко дни няма да бъде възстановено захранването.

Кметът на община Баните, която единствена остава в бедствено положение, Райчо Данаилов съобщи за "Хоризонт":

Вече започват да се нормализират нещата, но утре в 9 часа ще заседава щаба и предполагам, че ще свалим бедственото положение, защото някои от селищата вече са захранени с електричество. Тази вечер и предполагам утре до обяд ще почистим пътищата до всички населени места.

Колко села при вас остават без ток?

Остава да захраним Рибен дол, Две тополи, Планинско и Сливка. Четири. По 15-20 човека живеят там. Ако се наложи ще сложим от тези агрегати, за да ги захраним временно, но това ще го нрешаваме утре през деня, когато ще заседава кризисния щаб.

В дните на бедствието единствената връзка със света в много планински села е била програма „Хоризонт“, слушана на приемници с батерии.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени