Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВАС обсъжда искането за отвод на част от състава по делото КТБ

Снимка: БГНЕС

В петък се събира петчленният състав на Върховния административен съд (ВАС) по делото за отнемането на лиценза на КТБ. Очаква се да бъде обсъдено искането на Менко Менков – адвокат на фирма "Бромак" на Цветан Василев, който настоя за отводите на председателя на ВАС Георги Колев и на съдията-докладчик по делото Росен Василев.

От кантората на Менко Менков оповестиха, че освен отвод на Колев, искат отвод и на другия съдия – докладчикът Росен Василев.

На Колев - заради позицията му на председател на съда, но и заради негови прояви, които говорели за липса на безпристрастност като това, че освен съдията-докладчик останалите членове на съдебния състав не били избрани на случаен принцип, а определени от Колев. Оттегляне се иска и заради негови изявления, цитирани в пресата по случая КТБ. Менков иска отвод на съдия Василев, защото е командирован във ВАС, което също създавало съмнения в неговата безпристрастност.

Мотивът за това, че в качеството си на председател бих повлиял сериозно върху решението по делото, аз съм член на състава. Да, разбира се, ще подпиша решението и ще участвам по делото, заяви Георги Колев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна