Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Различният туризъм на България

БНР Новини
Любомир Попйорданов в студиото на „Нашият ден – практично“.
Снимка: Светла Милчева

В сезона, в който започваме да планираме летните отпуски, когато се чудим къде да отидем в почивните дни (ако си нямаме роднини на село), във време, в което най-висшите ръководители на държавата ни призовават да почиваме в България, за да спасим родния туризъм – търсим идеи. Идеи далеч от бетонирани дюни, полупияни англоговорящи и плажни места, където непознат чичко лежи на краката ти, а ти си върху краката на друг...
За щастие в България все още има места, където можеш да преживееш истинско приключение – да се спускаш с лодка, да влезеш в тайнствена пещера, да поживееш както прародителите ни са живели преди 100 години, да издоиш овца, да поседиш върху козяк, да облечеш клъшник, ако ти е хладно, да си припомниш истинския вкус на домата откъснат в градината.
Досещате се – говорим за алтернативния туризъм.
Помощник в търсенето на идеи и места, както и съветник, към онези, които искат да провлекат в своето село гости – в студиото на „Нашият ден – практично“ е Любомир Попйорданов, председател на Българската асоциация за алтернативен туризъм (БААТ).
Чуйте най-напред обаче за новото безплатно мобилно приложение, което само за два часа ще ви разходи из забележителните места на Стара Загора. За него ще ни разкаже Калина Матева, главен експерт туризъм в общината.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна