Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хосеп Гуардиола: "Барселона" не е само Меси

Хосеп Гуардиола
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола се завърна на "Ноу Камп", но баварците загубиха с 0:3 от "Барселона" в първи полуфинал от Шампионската лига.

Искахме да контролираме топката, но срещу "Барселона" е много трудно. След първия гол изгубихме инерция, а последното попадение вече беше твърде много, коментира Гуардиола след мача.

Не е само Лионел Меси, "Барселона" е много добър отбор. Всичките им играчи - Неймар, Луис Суарес... Най-добрият начин да имаш контрол срещу тях е да ограничиш играта им. Ние бяхме лошо позиционирани при първите два гола и неизбежно се стигна до третия. Ако не контролираш топката срещу "Барселона" е много трудно. Нашият план беше да притежаваме повече топката, но не успяхме да доминираме достатъчно.

С четирима защитници бяхме по-добре в защита, отколкото с трима. Загубихме контрол в заключителните етапи на мача. Ние винаги се опитваме да отбележим гол. Стояхме добре на терена до първия гол, но след това загубихме контрол, добави Гуардиола.

Уважавам играчите, които имах на пейката, но реших да направя само една промяна. Бих могъл да направя повече, но избрах да дам шанс на отбора на терена. Аз се гордея с моя тим.

В последните два-три месеца имахме много проблеми, но стигнахме дотук. Тези играчи са спечелили много трофеи през последните години, дори световната титла. Мога само да благодаря на тези играчи. Знаехме пред какво се изправяме тази вечер. Поздравявам "Барселона" от цялото си сърце и ще се видим отново следващата седмица в Мюнхен, каза още треньорът на "Байерн".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна