Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първо заседание на новото британско правителство

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Дейвид Камерън заяви на първото заседание на новия кабинет, че основната задача пред правителството е подобряване на живота на британците с акцент върху трудовото законодателството и грижите за децата.

В ръка с предизборната си програма, Камерън заяви пред своите министри, че фактът, че консерваторите имат пълен мандат без коалиционен партньор, ще позволи реализирането на предизборните обещания и ще гарантира по-добра отчетност на кабинета.

От съществено значение е при всяко решение, което вземем, всяка политика, която следваме, и всяка програма, която въвеждаме, да даваме възможност на всеки в нашата страна да живее удовлетворяващ живот и да реализира своя потенциал.

Камерън отново подчерта решимостта на кабинета да предоговори отношенията с ЕС преди обещания референдум до 2017-а година за членството на Великобритания в Блока. Като част от преговорите Лондон ще настоява за реформиране на ЕС с цел създаване на работни места и повишаване на жизнения стандарт на европейските граждани.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна