Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хосеп Гуардиола: "Барселона" се класира заслужено на финала

Хосеп Гуардиола
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Искам да поздравя играчите. Щастлив съм, че съм техен треньор. Поздравявам и "Барселона". Те заслужаваха да се класират за финала. Надявам се те да спечелят пети трофей в Берлин. Това каза старши треньорът на "Байерн" (Мюнхен) Хосеп Гуардиола след отпадането от "Барселона" на полуфиналите на Шампионската лига с общ резултат 3:5. 

Имахме много проблеми с контузии през този сезон, но футболистите дадоха всичко от себе си. Феновете ни - също, за което също искам да им благодаря.

Имахме огромно желание да играем в Берлин, но при такава загуба, мога само да поздравя моите играчи. 

"Барса" е много силен в отбрана и изключително бърз в атака. Освен това, нивото на физическа подготовка е отлично. Лионел Меси е невероятен. Той е като Пеле.

Загубихме още един полуфинал - нещо, което можехме да избегнем с по-добро представяне в защитен план. Все пак съм доволен от този мач. 

Можеш да победиш "Барса" само ако успееш да им отнемеш контрола върху топката. Имахме сериозни затруднения, но не се предадохме до края. Големите отбори успяват да се справят след загуби като тази или като онази срещу "Борусия" (Дортмунд) в полуфиналите за Купата на Германия. 

Можехме да се представим далеч по-добре, ако разполагахме с най-добрите си играчи, но това не беше така. Все пак съм доволен и щастлив от показаното в реванша срещу "Барселона". 

Гуардиола очаква страхотен финал, независимо от това кой ще е съперникът на "Барселона" - "Реал" (Мадрид) или "Ювентус" (мачът Белия балет и Старата госпожа е тази вечер).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна