Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината в Кюстендил огласява как са били приватизирани 47 кюстендилски предприятия и фирми за периода 1995-2008 година

Снимка: БГНЕС

Пълна информация как са били приватизирани 47 кюстендилски предприятия и фирми за периода 1995-2008 година ще огласи общината в Кюстендил, съобщи кметът Петър Паунов. Той поясни, че това се прави поради спекулациите с бъдещи приватизации на общински обекти, особено за продажбата на Чифте баня, която е архитектурен паметник на културата.

Чифте баня в КюстендилВсяка седмица ще се предоставя реализацията по една приватизационна сделка отпреди 20 години, така кюстендилци ще могат да преценят дали тези дружества са били приватизирани, или са раздадени и разграбени. 

Междувременно за днес е насрочен повторният търг за продажба на Чифте баня, първият търг на 24-ти април се провали при нулев интерес от купувачи. Началната тръжна цена на банята е малко над един милион лева и не е променена.

Срещу продажбата на Чифте баня обаче се обявиха част от общинските съветници и неправителствени организации, които искат да се отдаде на концесия. Противниците на продажбата на Чифте баня спекулират и са водени от мотиви срещу интересите на общината, коментира кметът Паунов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна