Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Троян е договорила обмен и партньорство с Германия и Полша

Снимка: личен архив

Община Троян е договорила младежки обмен, бизнес контакти и партньорства между институциите с побратимените си градове е Елванген, Германия и Болеславиец, Полша. Това е станало по време на Международния фестивал на занаятите и изкуствата, който се състоя в началото на месеца в Националното изложение на занаятите в село Орешак.

В рамките на сътрудничеството ученици от Троян ще гостуват на свои връстници в Елванген. Обсъдена е и възможността български младежи да получат професионално обучение в немския град, съобщи кметът на Троян Донка Михайлова:

Ние ще приемем млади немски предприемачи, които ще могат да се запознаят с опита на младежи, които правят собствен бизнес на територията на общината.

Михайлова допълни, че Троян ще участва в ежегоден базар в Елванген. Там ще бъдат представени български текстил, керамика, сирене, колбаси и сливова ракия:

Нашите партньори изразиха готовност да поканят и приемат лекари от двете болници в Троян. Усилията са да помагат с предоставяне на техника.  Донка Михайлова каза още, че от полския град Болеславиец проявяват интерес към туристическите обекти и минералните извори в троянския край. Ще бъдат осъществени контакти с побратимени на Болеславиец градове, центрове на керамиката.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени