Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Фиорентина" и "Наполи" с победи в Италия

"Наполи"-"Чезена"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полуфиналистите във футболния турнир "Лига Европа" "Фиорентина" и "Наполи" постигнаха победи срещу изпадналите "Парма" и "Чезена" и на практика си гарантираха участие в евротурнирите и през следващия сезон.

Тимът на "Фиорентина", който отпадна на полуфиналите в "Лига Европа" от "Севиля" миналата седмица, се наложи убедително у дома срещу последния "Парма" с 3:0. Победата върна "виолетовите" на петото място в класирането с 2 повече от шестия "Дженоа". Гонсало Родригес и Алберто Джилардино вкараха два гола до почивката, а през втората част се разписа Мохамед Салах.

Значително по-трудно дойде победата на "Наполи" срещу друг изпадащ от елита "Чезена". Неаполитанците спечелиха с 3:2 и се утвърдиха на четвъртото място, даващо право на директно класиране в групите на "Лига Европа". "Наполи", който миналата седмица отпадна на полуфиналите в "Лига Европа" от украинския "Днипро", запазва шансове и за 2-3 място, даващи право на участие в "Шампионската лига". Два кръга преди края неаполитанците изостават на 3 точки от третия "Лацио" и на 4 от втория "Рома". "Чезена" поведе с гол на Грегъри Дефрел в 15-ата минута, а обърна мача с два бързи гола в рамките на две минути на Дрис Мертенс (19) и Маноло Габиадини (20). Дефрел възстанови равенството с втория си гол в мача в добавеното време на мача, но Мертенс донесе победата на "Наполи" също с второто си попадение в мача в 57-ата минута.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна