Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любен Петров: До 28-и май всички работници във ВМЗ-Сопот ще получат възнагражденията си

| обновено на 25.05.15 в 13:50
Снимка: БГНЕС

В най-кратки срокове се очаква да бъде възстановена работата на площадка Иганово от ВМЗ-Сопот. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Любен Петров след заседание на Отрасловия съвет  "Отбранителна промишленост".

Той увери, че до 28-и май всички работници ще получат възнагражденията си. Договорите на ВМЗ са предоговорени и дружеството няма да търпи санкции.

Предприятието е застраховано и се очаква щетите на завода да бъдат покрити, уточни Любен Петров: След като се възстанови дейността, застрахователите ще минат с техните експерти, така че ще бъде направена оценка и се надяваме оттам и щетите на ВМЗ да бъдат покрити максимално.

Производството е спряно вече два месеца след взривовете от края на март и през април. Преките загуби за дружеството възлизат на 3 милиона лева, информира изпълнителният директор на ВМЗ-Сопот Иван СтоенчевНашето изчисление беше, че около 500 хил. лв. на ден губим заради това, че не работим. Това беше за април месец. Около 3 млн. мисля, че са преките загуби.

От КТ "Подкрепа" в дружеството обясниха, че искането за оставка на икономическия министър вече не е на дневен ред и мотивираха досегашните си претенции с недобрата комуникация.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени