Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владислав Горанов:

До края на седмицата ще има сключен договор с фирма, която да разследва КТБ

Снимка: БГНЕС

До края на седмицата Фондът за гарантиране на влоговете ще сключи договор с международна фирма, която ще разследва казуса "КТБ". От фирмата се очаква да върне и част от незаконно присвоените пари, увери министърът на финансите Владислав Горанов на парламентарния контрол: 

Мога да ви уверя, че се говори за две от най-големите. Има вероятност да бъде избрана най-голямата международна компания с опит в тази област. На компаниите предварително е предоставено и задание от българската прокуратура, за да могат да бъдат използвани и като експерти служители на компанията, които да подпомогнат организацията на работата на българската прокуратура във връзка с проблемите в КТБ и съмненията за нарушения на закона. Разчита се на тази фирма, която бъде избрана, а това ще бъде може би най-голямата в света и най-утвърдена като опит в това отношение, да помогне и от гледна точка организацията на обвинението срещу потенциални закононарушители, свързани със ситуацията в КТБ.

Министър Горанов обяви, че над 200 кредита от КТБ са обявени за предсрочно изискуеми. Заведени са осем дела за над 4,6 милиона лева и са образувани над 50 съдебни производства за откриване на производство по несъстоятелност. Установените прихващания са над 180.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна