Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опозицията в Македония няма записи на българския премиер

Бойко Борисов и Зоран Заев
Снимка: БГНЕС

Опозицията в Македония не разполага със записи на българския премиер. Това каза при посещението си у нас лидерът на Социалдемократическия съюз на Македония Зоран Заев. Аудиофайловете се отнасят само до няколко чуждестранни посланици в Скопие, между които има и запис на български дипломати. Те са били предадени в посолството ни в македонската столица, без да бъдат излъчвани: 

Българският премиер не присъства в записите, с които сме запознати. Няколко посланици в Македония на различни страни са били подслушвани. Ние предадохме тези материали на посланиците. Нямаме запис, документ или телефонен запис на политиците във властта, без значение дали става въпрос за някой от министрите или премиера.

Преди по-малко от месец Зоран Заев извади записи от подслушвани телефонни разговори на управляващи. От тях стана ясно, че над 100 журналисти са били подслушвани от Управлението за сигурност и контраразузнаване, както и че директорът на службата Сашо Миялков и неговият братовчед – премиерът Никола Груевски са управлявали медиите в Македония. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени