Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

16-годишно момче е намерено убито в Борисовата градина

| обновено на 02.06.15 в 17:48
Снимка: БГНЕС

16-годишно момче е намерено убито в Борисовата градина. Безжизненото тяло на Георги Игнатов е открито на пейка в парка, на около 50 метра от паркинга на БНР. Мястото е отцепено от служители на Четвърто РУП и Столичната дирекция на вътрешните работи. По първоначални данни смъртта е настъпила вследствие на прободна рана с нож. Оръжието на престъплението не е открито, въпреки претърсването на района с металотърсачи.

Убитото момче е деветокласник в Търговско-банковата гимназия в София. Родителите му са уведомени и са пристигнали на мястото на инцидента.

Служители на Столичната дирекция на вътрешните работи извършиха огледи и разпити

Днес, след новината за убийството, съучениците на Георги бяха освободени от занятия. Сред основните версии, по които работи полицията е, че убитият Георги е имал среща със свой приятел и с момиче. Днес следобед, момчето и момичето са били отведени в полицията за разпит, но само като свидетели. 

Част от учениците в гимназията на Георги обаче, имат друга версия. Според тях, става дума за скандал на футболна тема. Убитото момче е бил фен на един от столичните клубове - "Левски". Досега той никога не се е забърквал в скандали. Ученици от Търговско-банковата гимназия не изключват техният връстник да е нападнат от привърженици на друг отбор. Третата версия по случая гласи, че става дума за скандал между момчета от различни гимназии, които враждуват по между си. 

Убитият Георги Игнатов не е криминално проявен, обясниха от МВР. Заради инцидента са прегледани записите от камерите на столичното метро.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна