Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Венко Попов бе назначен за нов управител на ОФК "Пирин" Благоевград

Венко Попов
Снимка: www.e-79.com

Венко Попов официално беше назначен за нов управител на ОФК "Пирин" Благоевград. Той бе утвърден на поста с решение на Общинския съвет днес. На извънредното заседание общинските съветници приеха оставката на досегашния управител Николай Петрунов и гласуваха поста да се заеме от Попов. Той е рожба на благоевградската футболна школа, бивш футболист на "Пирин" и други клубове и е бил преди години на подобна ръководна позиция в благоевградския клуб.

Председателят на Общинския съвет Радослав Тасков благодари на колегите си за положените усилия, за да се постигне главната досегашна цел - влизането на "Пирин" в "А" група, като посочи кмета Атанас Камбитов като основен двигател това да стане факт.

Кметът на общината от своя страна начерта плана за "орлетата" отсега нататък, като посочи бюджет от около 1,7 мил. лева, които ще са нужни на отбора за преследваните цели. Той даде да се разбере, че средствата няма да дойдат само от община Благоевград, но и от много спонсори, с които вървят разговори към момента.

"Надявам се отборът да се утвърди в "А" група, а школата, която е приоритет, да ражда новите Бербатов, Манолев и други таланти", заяви при представянето си новият управител на ОФК "Пирин". Пред журналисти по-късно той добави, че има условия за добра работа, след като клубът е общински и спокойствието на футболистите и във феновете е по-голямо, което е много важно в днешния футбол. "Ще се опитам да надграждам това, което е постигнато досега", каза Попов. "Трябва да благодарим на досегашните ръководители, свършили са огромна работа. Тепърва ще се запознавам с подробностите в предстоящата ми дейност, но мисля, че с общите усилия и на хората, които до момента са били, ще вляза бързо в час, защото "А" група не е "Б" група. Предстои ни подготовка за първия отбор, школата не остава на заден план, тя е приоритет за нас", заяви новият управител на ОФК "Пирин".

Кметът на общината Атанас Камбитов заяви пред медиите, че при новите цели е нужна и промяна в работата. "Аз съм благодарен на всички - и на ръководство, и на футболистите, по никакъв начин не омаловажавам каквото и да е, каза той по повод на промяната в ръководството. Идеята и желанието е само едно - да се работи по-добре."

Според Камбитов целите пред ОФК Пирин са две - отборът, изграден предимно от местни футболисти, да остане в "А" група, без да се гонят максимални цели, класирания, Европа и т. н., и развитие на детско-юношеската школа. "Трябва да имаме самочувствието, че сме люпилня на таланти, затова фокусът трябва е в детско-юношеската школа", заяви кметът на Благоевград. Той добави, че ще се разговаря и с Ивайло Андонов, който също има футболна школа. "Това са над 400 деца, може да се работи съвместно, без да се делят децата, защото те са наши деца",
добави Камбитов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна