Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кр. Каракачанов: Започна конструктивен диалог между Патриотичния фронт и ГЕРБ

Лидерите на коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов
Снимка: БГНЕС

Патриотичният фронт вижда напредък по въпросите, които постави за решаване, за да продължи да подкрепя управлението.

Срокът, който фронтът даде на ГЕРБ за справяне с проблеми като селската престъпност, изтича в края на месеца. След среща в парламента с вътрешния министър Румяна Бъчварова съпредседателите на Патриотичния фронт - Валери Симеонов и Красимир Каракачанов заявиха:

Виждаме сериозно желание от страна на партньорите от ГЕРБ за решаване на тези седем тежки проблема, които не са само от това управление, но трябва да бъдат решени, но окончателния отговор ще дадем все пак на 30-и юни, защото ние сме поставили срок до 1-ви юли. Това, което мога да заявя, че виждаме много сериозно ангажиране, както на господин Цветанов, така и  на министрите, и ще ми се да вярвам, че ще имаме добри новини за вас на 30-и юни, каза Симеонов.

Всъщност, откакто поставихме тези въпроси, започна реалният диалог между Патриотичния фронт и мандатоносителите ГЕРБ, коментира Каракачанов.

Срещите продължават във вторник. Тогава ще бъде обсъден въпросът за активната регистрация преди избори и промените в Изборния кодекс, обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ - Цветан Цветанов:

Не смятам, че трябва да приемеме този разговор, който водим с Патриотичния фронт, като ултиматум или като някакви условия за подкрепа за правителството. Просто, разберете, че всяка една политическа формция или всяка една парламентарна група има своите изисквания към управлението. Смятам, че това е съвсем конструктивно - работни срещи, и това ще продължи и занапред, по-специално за активната регистрация, това е темата, която ще бъде дискутирана във вторник. Ще се срещнем с Патриотичния фронт, разбира се и ГЕРБ, и Реформаторския блок.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна