Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима футболисти напускат "червените", УЕФА не разрешава преструктурирането на "Литекс" в ЦСКА

Неманя Милисавлевич
Снимка: БГНЕС

Трима футболисти на ЦСКА напускат клуба, тъй като нямат намерение на играят във "В" група, каквато се очертава да бъде съдбата на най-успешния клуб у нас. Днес договорите си с "червените" разтрогнаха Неманя Милисавлевич и вратаря Максимс Уваренко. Чужденците са разтрогнали поради неизплатени възнаграждения.

Преди това хърватският защитник Тончи Кукоч се сбогува с ЦСКА. Левият бек написа прощално писмо до феновете в профила си в социалните мрежи.

Стана ясно, че УЕФА не разрешава преструктурирането на "Литекс" в ЦСКА. Това съобщи в профила си в социалните мрежи спортният адвокат Георги Градев. "Преди малко говорих с отговорен фактор в УЕФА и той ми каза, че вече са изпратили отговор по имейл до БФС относно преструктурирането на "Литекс" в ЦСКА. Отговорът от УЕФА е НЕ! За УЕФА това е нарушение на техния устав", пише Градев.

Както е известно, закъсалият финансово ЦСКА не получи лиценз за новия новия спортно-състезателен сезон заради сериозни натрупани задължения. Един от вариантите за оставане на софиянци в "А" група беше преструктурирането на изрядния футболен клуб "Литекс", който да бъде преименуван на ЦСКА и да смени седалището си в София на стадион "Българска армия".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна