Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чакат се резултатите на натровените в Рибарица деца

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Днес трябва да станат ясни резултатите от взетите проби и направените изследвания на децата от Варна, за които има съмнение, че са с хранително отравяне. Във вторник вечерта шест от тях, които са били на лагер в тетевенското село Рибарица, бяха настанени в болница със стомашни болки и висока температура.

Само едно от децата все още е под наблюдение в Инфекциозното отделение на Ловешката болница. Състоянието му е стабилно. Останалите, които бяха приети в лечебното заведение, си тръгнаха по настояване на родителите им.

От Регионалната здравна инспекция в Ловеч са взели проби от всичките 39 деца, които от началото на седмицата са на лагер в хотел в Рибарица, от техните учители, персонала на ресторанта и този в сладкарския цех, откъдето са доставени торти. Проби са взети и от повърхностите в кухнята на ресторанта, питейната вода и водата в басейна. Проверка на консумираната храна и продуктите в ресторанта на хотела е извършена от Агенцията по безопасност на храните, която ще обяви резултатите до няколко дни. Дотогава кухнята към ресторанта, в който са се хранили децата, остава затворена.

Районната прокуратура в Тетевен също започна проверка по случая. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна