Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Всички вестници информират и коментират петъчните атентати. Заглавието на първа страница на Стандарт гласи "Петък, ден за джихад". 200 жертви в 4 държави, още толкова ранени. "Ислямисти ляха кръв на три континента" е интерпретацията на Телеграф.

Според водещото Сега, бизнесът е готов за по-радикални протести заради скъпия ток. Енергийният министър обеща плахи съкращения на разходите за консултантски услуги, но това няма да е достатъчно, за да се спре увеличението на цените на тока, допълва изданието.

Труд публикува на първа страница снимка от волейболния мач на нашите национали на Европейските игри в Баку и пише "България в битка за златото във волейбола". Телеграф добавя "Волейболистите на финал след 35 години чакане".

Преса информира "Изненада, Блатер иска нов мандат начело на ФИФА". Водещото заглавие на вестника е посветено на поредната идея без смисъл, приета от нова общинска наредба за чистотата в столицата, която предвижда глоба до 1000 лева за хората, които ровят в кофите с боклук. Идеята е безсмислена, коментира вестникът, защото ровещите в боклуците бездомници нямат нито пари, нито лични документи.

"Крадат мотори за 30 секунди", предупреждава Телеграф. Товарят по три машини с бус на един удар от гараж.

Според Сега, управляващите лишават голям брой хора от помощи при бедствия. Това става ясно след приемане, на първо четене, на промени в Закона за защита при бедствия. Темата е водеща за днешния брой на Монитор, който пише "Държавата помага при бедствие само на бедните", закон ни задължава да предприемем мерки за защита на имуществото си.

Водещото заглавие на Труд е "Нова измислица на милиционерщината по пътищата; КАТ ни дебне от два храста". интерпретацията на тази мярка в "Новинар" обаче гласи "Нова акция по магистралите; умни камери ловят джигити".

"Мутри пребиха работник с камъни", пише Стандарт. Побеснял шофьор уби 47-годишен баща на три деца, защото се опитал да спре колата му, която се движела в ремонтиращ се участък на пътя.

От 24 часа можем да научим кои са българите с влог в швейцарския клон на британската банка ЕйчЕсВиСи. Това са 73-ма души и една офшорна компания, според разследване на вестника.

"Гей парадът е демонстрация на греха", казва в интервю за Монитор епископ Христо Пройков, апостолически екзарх на Католическата апостолическа църква у нас по повод днешното гей шествие в София. В Сега сънародникът ни Христофор Караджов, живеещ в Лос Анджелис, призовава, по повод парада, раздразнените от прайда да се успокоят, мразещите да се погледнат в огледалото, а неуверените да си спрат телевизора.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна