Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зеленогорски се оттегля от предизборния щаб, ако РБ няма обща регистрация

Найден Зеленогорски
Снимка: БГНЕС

Депутатът от Реформаторския блок Найден Зеленогорски потвърди, че може да се оттегли от предизборния  щаб на Реформаторския блок, ако не се стигне до единна регистрация за изборите. В същото време той обясни, че заявлението му не е ултиматум към партиите в блока. 

Според Найден Зеленогорски е нормално в рамките на 20-25 юли да се вземат необходимите решения за единно явяване на РБ на местните избори:
Имаме за съжаление в много малко общини единни кандидати и трябва много бързо да постигнем разбирателство по технологията, по издигането на единни кандидатури, за да бъдем боеспособни за тези местни избори. Естествено допуснах, че ако това не се случи до края на този месец е възможно да предложим друг колега да поеме този ангажимент. Аз участвам винаги за победа, а не на олимпийския принцип.
Има 265 общини и във всяка една от тях ситуацията е различна, коментира издигнатият от ДСБ кандидат за кмет на столицата Вили Лилков:
Някои от партиите в РБ изобщо отсъстват в определени общини. Няма такива структури, но ако зависи от нас, би трябвало навсякъде да се явим с единна регистрация. Ние в София това ще го постигнем. Вече имаме подкрепа и от други партии, дори и от "България на гражданите" бях уверен, че ще получа и официално тяхната подкрепа.
Най-вероятно следващия вторник ще има заседание, на което ще стане ясно как ще се регистрират реформаторите за местните избори.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна