Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От КТ "Подкрепа" искат оставката на Борда на директорите на ВМЗ-Сопот

Снимка: БГНЕС

КТ "Подкрепа" във ВМЗ-Сопот поиска оставката на Борда на директорите, поради несправяне и готви нови протести, този път пред Министерството на икономиката. Това съобщи председателят на синдиката Димитър Атанасов. Близо месец след отстраняването на дългогодишния изпълнителен директор Иван Стоенчев все още не работи на пълен капацитет площадката в Иганово, където на два пъти избухнаха взривове през пролетта. Няма и нова структура на предприятието. От КТ "Подкрепа" настояват за спешна среща с икономическия министър Божидар Лукарски, който е принципал на ВМЗ-Сопот. 

Министър Лукарски е назначил проверка и очаква доклад за дейността на ВМЗ-Сопот от новото ръководство на предприятието, съобщават от икономическото ведомство. В проверката са включени всички въпроси, поставени в разпространеното писмо на синдикалната секция на КТ "Подкрепа". Цитираната в писмото на синдиката програма на бившия изпълнителен директор Иван Стоенчев за заработване в пълен капацитет на площадката в Иганово, никога не е била внасяна в Министерството на икономиката, се казва в съобщението. 

В доклада на ръководството на ВМЗ-Сопот трябва да бъде включена и информация за новата организационно-управленска структура. В момента трудовите възнаграждения на работниците в предприятието се изплащат редовно. Извършват се ревизии на складовите наличности и документацията на предприятието. Поради големия обем и сложност на проверяваните обекти и документи е поискана и допълнителна външна експертиза.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени