Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хиляди симпатизанти на БСП се събраха на събор на връх Бузлуджа

Снимка: БГНЕС

На традиционния събор на връх Бузлуджа на БСП се събраха хиляди симпатизанти на социалистическата партия. 

За лява политика се обяви лидерът на партията Михаил Миков, който оправи множество социални послания към присъстващите. Миков като припомни, че за последните 25 години политическите проекти е трябвало да убедят българите, че Да продаваш политика и прах за пране е едно и също.

Лидерът на БСП призна пред симпатизантите за лошия резултат на последните избори на левицата, но подчерта, че това трябва да мотивира всички за предстоящия вот на есен:

Тръгваме на поход към местните избори! Те ще бъдат трудни. Дясното управление в България винаги е доказвало, че то е управление заради властта. Ние социалистите предлагаме лява политика на местно равнище и на национално равнище, защото регионалните диспропорции са убийствени. Защото демографската криза съсипва перспективите пред страната – това е истинската България, заради която ние тръгваме за спечелване на местните избори. Победа, другари!


Лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев също разкритикува дясното управление и допълни: 

Страната ни прилича на изсъхващо дърво като територия, на което периферията към центъра се свива - замират икономически дейности, расте безработица и няма социална справедливост. Само социалистите могат да променят тази негативна посока! Трябва да сме мобилизирани и да върнем на хората вяра в бъдещето.

Думата взе и кандидатът на БСП за кмет на София Михаил Мирчев, а на видеостена бяха представени кандидатите на БСП за кметове на други общини. Съборът протече и с изказвания на млади социалисти. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна