Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И. Калфин: Амбициите на АБВ са за заемаме на повече политическо пространство

Постепенно се е увеличил интересът на работодателите в Търговище към възможността за еднодневни трудови договори - стана ясно на работните срещи на вицепремиера в града

По време на работните срещи, които проведе вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин в Търговище, стана ясно, че постепенно се увеличава интересът на работодателите в областния град  към възможността за еднодневни трудови договори.

Повишеният брой на сключените договори към края на месец август и началото на септември се дължи на факта, че тогава е времето за събиране на малини и къпини, което е водеща сезонна дейност в област Търговище.

По повод предстоящите избори, вицепремиерът поясни, че листите на АБВ в община Търговище и Попово са пълни с млади хора с авторитет:

За нас всяка община е важна и затова много внимателно определяме кандидатите си. Амбициите ни са да продължаваме напред и да заемаме повече политическо пространство.

Министър Ивайло Калфин определи сегашното управление като сложно и компромисно и добави:   

Основната цел на АБВ за участието в това управление е действително нещата в България да се случват. Промените, които очаква цялото общество, да стават и то да стават така, че да са в интерес на обществото.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна