Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът отказа да възстанови Милен Милев като кмет на Тетевен

Снимка: БГНЕС

Апелативният съд във Велико Търново отказа да възстанови на длъжността му кмета на Тетевен Милен Милев. Той беше отстранен от ловешкия окръжен съд през март миналата година, когато беше задържан, заедно с един от заместниците си, Детелин Пърлев, по обвинение за длъжностни престъпления.

Милен Милев е поискал да отпадне мярката за процесуална принуда, но на две инстанции магистратите прецениха, че възстановяването му на длъжността кмет би довело до затруднения, свързани с установяване на обективната истина по делото срещу него, защото може да повлияе на показанията на свидетелите, които са в отношение на подчиненост с кмета.

Милен Милев беше арестуван при акция на ДАНС на 17 март миналата година и е обвинен за престъпления по служба, свързани с непроведена обеществена поръчка за доставка на храни в детски и социални заведения в общината. По-късно постоянната мярка за задържане на Милев беше променена на домашен арест, а след това в парична гаранция. Разследването и събирането на необходимите доказателства и експертизи по делото срещу него са приключили, а от прокураатурата в Ловеч в момента изготвят обвинителния акт.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна