Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ювентус" се провали срещу "Удинезе" на старта на италианското първенство

"Ювентус"-"Удинезе"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианският шампион "Ювентус" направи грешна стъпка на старта на футболното първенство в Серия "А", отстъпвайки с 0:1 пред "Удинезе" на своя стадион. Това е първо поражение за "Ювентус" в 48 домакински мача, а отборът е смятан за фаворит за нова титла, която би била 5-а поредна за тях.

"Ювентус" доминираше от самото начало на мача, но имаше трудности с отбелязването на гола. Гостите се възползваха от една от възможностите си и 12 минути преди края чрез Сирил Теро отбелязаха поредния гол. Последната загуба на "бианконерите" на собствен терен е била на 6-и януари 2013-а година от "Сампдория". Треньорът Стефано Колантуоно направи своя дебют за "Удинезе", което пък се оказа и неговия мач номер 200 в елита. В края на първото полувреме играчите на "Ювентус" бяха отправили 11 удара към вратата на съперника, а тези на "Удинезе" - 1.

Младият атакуващ полузащитник Кингсли Коман беше в основата на повечето от тях. В неговия актив беше и една чудесна солова акция, завършила с пас назад към Симоне Падоин, но вратарят на "Удинезе" Орестис Карнезис спаси. Така дойде 78-ата минута, когато "Удинезе" реализира с първия си гол в очертанията на вратата. Панайотис Коне направи чудесен пробив и подаде на Теро, който с воле вкара до близката греда.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна