Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата образува ново производство срещу Борис Петров заради непристойно поведение в съда

Софийската районна прокуратура (СРП) образува ново наказателно производство срещу 30-годишния Борис Петров. Той е обвиняем и за побоя над Красимир Иванов пред двете му внучета в Борисовата градина в София.

Второто дело срещу Петров е за хулигански действия в Съдебната палата. По време на разглеждане на жалбата му за изменение на мярката за неотклонение от “задържане под стража” в по-лека, която Софийският градски съд не уважи, Борис Петров е отправил обидни реплики и е проявил непристойно поведение спрямо съдебния състав. Разследването е възложено на Столичната полиция.

Красимир Иванов беше пребит посред бял ден на 17 юли в Борисовата градина пред очите на двете си внучета. Всичко започнало, след като дядото забелязал трима младежи да се навъртат около внука му и да го тормозят. След направената забележка той бил нападнат. По първия случай Софийската районна прокуратура повдигна на Петров обвинение за хулиганство, изразяващо се в извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и отличаващи се с изключителна дързост.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна