Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден за размисъл в Гърция преди извънредни парламентарни избори

Лидерите на Сириза и сродната й испанска партия Подемос
Снимка: Катя Пеева

Ден за размисъл в Гърция преди утрешните извънредни парламентарни избори. Хиляди българи „превзеха“ хотелите в северна Гърция привлечени от ниските цени на пакетите и топлото време.
Ден за размисъл преди парламентарните избори и в сила е забраната за агитация. Лидерите на партиите и кандидатите за депутати използват времето да се срещнат с избирателите. Единственото което призовават е да се гласува. В Гърция все още е в сила закона за задължителното гласуване, но той от години не се прилага в наказателната му част и на тези избори се очаква по-слаба активност. Гърците  утре ще участват в трети вот от януари и се чувства видимо разочарование сред избирателите. Много от тях споделят, че няма да гласуват,поради недоверие към партийните формации.
Последните социологически проучвания дават слаба преднина на Сириза пред консерваторите от Нова Демокрация, но реалният вот би могъл да промени предварителните прогнози.
Единственото напрежение е от страна на фермерите, разположили трактори на възлови места по пътната мрежа, но без да блокират движението.
Хотелите в северна Гърция и близките острови отново са пълни с български туристи. Към намалените цени на пакетите за почивка се прибавя и необичайно топлото време за сезона.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна