Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 60 мигранти са задържани от полицията в Бургас и Созопол за едно денонощие

Снимка: БГНЕС

Три групи от близо 60 нелегални имигранти са били заловени в рамките на един ден в Бургас и край Созопол, съобщиха от полицията.

На 18 октомври, около 1:45  часа, в квартал "Акациите" служители от Първо районно управление - Бургас спрели лек автомобил със софийска регистрация, управляван от 35-годишния криминално проявен мъж от София, който малко по-рано свалил 16 мъже. Същите са открити в изоставена съборена постройка. 16-те мъже били без документи за самоличност, като се самоопределили за афганистанци.

Същият ден около 10:50 часа служители от Първо районно управление - Бургас задържали лек автомобил, с който се превозвали 10 лица без  документи за самоличност - двама са мъже на възраст между 32 и 38 години, двете им жени и пет деца – между 4 и 14 години, както и едно бебе, родено през 2015-та година. Лицата се самоопределили като граждани на Ирак.

Около 23:10 часа в района на село Росен, община Созопол, служители от Районно управление - Созопол установили и задържали водачите на шест автомобила. С тях се превозвали 32 лица, самоопределящи се като афганистанци, преминали незаконно границата на България.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна