Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заловиха 26 души от Сирия и Иран в района на село Маджерито, Стара Загора

Снимка: Светослав Цветанов

Полицията е заловила 26 лица от Сирия и Иран, между които и деца, в гориста местност в района на село Маджерито по пътя Стара Загора-Димитровград. Районната прокуратура в Стара Загора е образувала досъдебно производство срещу каналджиите – и двамата от град Средец, Бургаска област за подпомагане на чужденци при незаконно преминаване през страната ни.

Каналджиите – 34-годишният Николай и 31-годишният Станимир били задържани с техните автомобили - БМВ и Мерцедес, и двата с бургаска регистрация, съобщават от Районната прокуратура. При претърсване на местността били открити и чужденците, които били без документи за самоличност.  В хода на следствените действия е станало ясно, че в превозването им са взели участие още два автомобила, които се издирват заедно с техните водачи.

Двамата шофьори са в ареста за срок от 72 часа с прокурорско постановление. Обвинението към тях ще бъде за съучастие в организирането на трафика на чужденците. Вече е извършен обиск на двата автомобила и на задържаните лица, текат разпити на свидетели и назначаване на експертизи. От началото на октомври полицията е задържала на територията на старозагорска община около 100 души - мигранти от Афганистан, Сирия и Ирак.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна