Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Взаимни обвинения за неправомерна агитация си разменят кандидатите за кмет на Плевен

Напрегната и инфарктна е борбата за кметския стол в община Плевен, особено днес следобед. Не само избирателите, но и политическите сили си задават въпроса кой ще управлява от червената сграда с часовника през следващите четири години.

Заваляха и жалби, и взаимни обвинения за неправомерна агитация и сигнали за закупуване на гласове. Общинската избирателна комисия - Плевен не ги доказа. Кандидатът на Реформаторския блок Георг Спартански се опитва да спечели служебно изборите, алармират повечето местни медии. Те се позовават на споделеното в неговия фейсбук, че води с 55 на 45 процента срещу кандидата за кмет на ГЕРБ Димитър Стойков. За да избегне обвиненията, той си е послужил с данни за атмосферното налягане. Спартански бе категоричен, че днес се гласува за това Плевен да побеждава:

Плевен да побеждава. Това искам за нашите деца и за тези, които ще останат след нас. За по-добър Плевен, за можещ Плевен, за успяващ Плевен, за побеждаващ Плевен. 

За кандидата на ГЕРБ Димитър Стойков информацията е, че започва да стопява преднината на Спартански. Стойков подчерта, че Плевен гласува новото начало да продължи:

Да продължим да рисуваме картината на новия Плевен, да имаме обновена градска среда, да имаме основен ремонт на всички улици, да влезем по малките квартали и малките населени места, да разкрием над 3 000 нови работни места, нови детски градини, много детски площадки, спортни. Гласувах за бъдещето на Плевен. Плевен да излезе в орбитата на успелите градове.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна