Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д. Манолов: Ударът, който ще бъде нанесен на МВР, не може да бъде оправен 20 години напред

Снимка: БГНЕС
Сигурността е сектор, за който трябва да има пари, тъй като ситуацията може да излезе извън контрол, каза в интервю за "Хоризонт" президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Той уточни, че синдикатът няма да оглави протестите на служителите на реда:

Твърде възможно е да участват наши хора, които са засегнати от това, което се говори, т.нар. "лица, работещи по трудово правоотношение". Има ги в МВР, в армията. Подчертавам, няма как ние да играем водеща роля в този процес.

Според Манолов протестът не е свързан само със социалните права на служителите на реда:

Това се превръща в проблем на цялата система на сигурността. Това третиране на всички системи единствено и само като някакъв набор от пари, някъде може да се изтърпи, някъде може да убие по-бавно една или друга система, но системата за национална сигурност ще загине съвсем бързо, защото хората ще я напуснат. Те вече я напускат.

Президентът на КТ "Подкрепа" предупреди, че ако не се вземат адекватни мерки, може да има сериозни последици за полицията и армията:

Ударът, който ще бъде нанесен на МВР, не може да бъде оправен 20 години напред. И на армията, в това число.

Вчера от КТ "Подкрепа" заявиха, че ще поискат и среща с премиера Бойко Борисов. Според тях министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова не е автор на предложенията за орязване на социалния пакет за полицаите.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна