Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тити Папазов: Не мога да оставам безучастен

БНР Новини
Снимка: Цеца Иванова


Това заяви Тити Папазов пред „Нашият ден” по повод благотворителната кампания, организирана от БНР в полза на 33-годишния Андрей Димитров от София. Президентът на баскетболен клуб „Левски” доказа думите си на практика, като присъедини и своя клуб към критичната маса добротворци, която се ангажира в последните дни с каузата на Андрей. Това беше само един от поводите да поканим като специален гост в студиото спортния ас с мнение и позиция, с отношение към ставащото около него – Тити Папазов.

"Правейки анализ на своя живот, категорично твърдя, че най-смисленото нещо, което съм направил, е участието ми в благотворителната кампания за спасяване на децата от Могилино. Не мога да остана безучастен към съдбата на Андрей. И баскетболен клуб „Левски” не е цъфнал и вързал и беше спасен от своите фенове. Ето защо смятам, че и ние също трябва да подаваме ръка на хора в беда. Иска ми се вашата инициатива за Андрей да придобие популярност, защото съм убеден, че дълбоко в себе си българинът е добър човек. Само че реалната атмосфера, в която живеем, и трудностите, които преодоляваме, ни направиха лоши и завистливи” – смята Тити Папазов. Според него спортът възпитава и дисциплинира и в него има много истински мъже. „Както спортът може да бъде истински и обединен, нищо друго не може. Затова не се учудвайте, че толкова много български спортисти се включват във вашата инициатива и реагират. Хората, които са в беда, не трябва никога да се предават и това, което може да им помогне да преодоляват трудностите, е съпричастността на всички нас. Правете добро, за да витае във въздуха.” – призова Тити.

За готовността на спортистите да помагат и за спорта като възможност за изява на добротата, която носи всеки един от нас – чуйте разговора с Тити Папазов в студиото на „Нашият ден”.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна