Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Добрич недоволстват от назначаването на досегашния кмет за областен управител

| обновено на 12.11.15 в 16:08
Детелина Николова
Снимка: www.kmeta.bg

Новият областен управител на Добрич Детелина Николова ще встъпи в длъжност под полицейска охрана заради протести на граждани пред сградата на Областната управа. 

В сряда с решение на правителството досегашният областен управител д-р Маргарита Новоселска беше освободена от длъжност и на нейно място беше назначена Николова, която беше кмет на Добрич три мандата. На последните местни избори се кандидатира за четвърти път, но загуби на балотажа от кандидата на Реформаторския блок Йордан Йорданов.

Бившият областен управител потвърди, че в заповедта й за освобождаване няма мотиви, както и че досега не е получавала забележки за своята работа.

Нито преки или непреки знаци, че има проблем в справянето ми с работата, допълни доктор Новоселска.

От своя страна Детелина Николова е убедена, че опита й като кмет три мандата ще й бъде от полза:

Ще използвам всички създадени контакти и партньорства, включително подкрепата на всички народни представители, институции, включително и от Брюксел. 

Протестиращи граждани поискаха да влязат в пресцентъра на Областната управа, но охраняващи полицаи им поискаха журналистически карти. Николова определи като посреднически организирания в социалните мрежи протест срещу рокадата в Областната администрация.

Тези лица, които са вероятни и които не успях да видя пред сградата на Областната администрация, бяха и пред Общината преди две години. Това са обичайни неща, коментира още Николова, която обобщи, че назначението й за областен управител е политическо решение, което тя ще изпълни.

В същото време в Административния съд в Добрич беше даден ход на делото по жалба на ГЕРБ за грешки в изборните протоколи. Очаква се решението на съдията дали ще се броят на ръка протоколите от изборните секции. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна