Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нападнаха с брадва свидетел по делото "Октопод"

Пламен Устинов
Снимка: БГНЕС

Втори свидетел  по делото "Октопод" пострада за последните 24 часа. Пламен Устинов е тежко ранен от удари с брадва. Според полицията става въпрос за битов инцидент.

Сигналът за инцидента е подаден около 13.30 часа в тетевенското село Глогово. По първоначални данни става въпрос за междусъседски спор, който  е бил подновен днес. По информация на прокуратурата Пламен Устинов е влязъл в саморазправа със своя съселянин Румен Алдинов, като го е ударил с брадва по главата. След това е извадил пистолет, но не е успял да възпроизведе изстрели, заради бързата намеса на очевидци на инцидента. След това обаче Румен Алдинов се е изправил и е нанесъл удари с брадва в главата и областта на шията на Пламен Устинов. И двамата са настанени в момента в плевенската болница със средни телесни повреди. По информация на "Хоризонт“ там има засилено полицейско присъствие.

Според кмета на село Глогово Бисер Габровски между Пламен Устинов и Румен Алдинов има стара вражда.

По информация на прокуратурата Пламен Устинов допреди около месец е бил под охрана след съдебно постановление като ключов свидетел по делото "Октопод".

Образувано е досъдебно производство, разследването на този инцидент продължава, предстои да бъдат разпитани и свидетелите. 

При катастрофа снощи загина друг основен свидетел по делото „Октопод”. Днес Специализираният наказателен съд отново гледа така нареченото дело "Октопод", по което обвиняем е Алексей Петров.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна