Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 50 нелегални имигранти и четирима каналджии заловени при акция в Южна България

| обновено на 16.11.15 в 11:41
Снимка: БГНЕС

Бързо досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Стара Загора е образувано срещу 32-годишен мъж от Хасково за незаконен трафик на чужденци, съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив.

При полицейската акция на 15 ноември, извършена на територията на цялата страна, на автомагистрала "Тракия", в района на Стара Загора, е бил спрян товарен автомобил, който се движел в посока София. В него са били натоварени 33-ма сирийци и иракчани. Заедно с 32-годишният шофьор от Хасково е пътувал и 50-годишен мъж. И двамата са задържани от полицията. По-късно спътникът на трафиканта е бил освободен поради липса на доказателства за съпричастност към престъплението. При огледа на автомобила е установено, че сред чужденците има непълнолетни младежи, деца и две бебета на видима възраст около 1 година. Всички са влезли в страната без документи за самоличност. Извършено е претърсване на товарния автомобил, разпитват се свидетели и се назначават експертизи. 32-годишният Ангел от Хасково ще бъде задържан за 72 часа и ще бъде привлечен като обвиняем.

20 нелегални имигранти от Афганистан и двама предполагаеми каналджии бяха задържани в харманлийското село Остър камък. Бежанците били заключени в изоставена къща в селото в очакване да бъдат транспортирани към западната ни граница и Европа. Всички имигранти са мъже. След разпита в местното РПУ те са били отведени в транзитния център в Елхово.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна