Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дългосрочни наказания очакват Платини и Блатер

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Комисията по етика към Световната федерация по футбол (ФИФА) до края на тази година може да вземе решения и за още по-дългосрочни наказания на президентите на ФИФА и УЕФА Сеп Блатер и Мишел Платини, съобщи днес телевизия Скай Спортс.

    В началото на октомври и двамата получиха наказания за по 90 дни, след като бяха замесени в нарушения в корупционния скандал, разтърсил високите етажи на футбола. Президентът на ФИФА е заподозрян в нерегламентирано изплащане на 2 милиона швейцарски франка към Мишел Платини- президент на УЕФА, а френската футболна легенда твърди, че това е хонорар със стара давност.

  По данни на Скай Спортс, до 25-и декември членовете на Комисията по етика планират да внесат нови доказателства за нарушения от страна на Блатер и Платини, което да доведе до удължаване на санкциите им, като се прогнозира минимум петгодишен срок.

    Блатер беше преизбран на 29-и май на последния конгрес на ФИФА за пети път за президент, но само три дни по-късно беше принуден да се откаже от поста. Така новите избори са насрочени за 26-и февруари догодина, а Мишел Платини пък е спрян от участие в тях, въпреки че беше издигнат за президент на световната централа.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна