Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Москва: Един от летците на самолета, който беше свален от турските военновъздушни сили, е загинал

| обновено на 25.11.15 в 01:26
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия съобщи, че един неин войник е загинал в спасителната операция по откриването на летец от сваления от турските ВВС самолет "Су-24". Русия прекратява военните си контакти с Турция.

Генералният щаб на руската армия обяви официално, че един от летците на самолета, които бе свален от турските военновъздушни сили, е загинал, докато за другия няма информация. В комюнике Генералният щаб на руската армия съобщи още, че след вчерашния инцидент прекратява военните си контакти с Турция.

От тук нататък ще бъдат взети допълнителни мерки за сигурност на базата на руската авиация в Сирия, заяви началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб на Въоръжените сили генерал-лейтенант Сергей Рудской.

В същото време Москва съобщи, че един руски войник е загинал в спасителната операция по издирването на руския летец, който катапултира от атакувания с ракета бомбардировач "Су-24". Говорителят на президента Путин, Дмитрий Песков каза, че Москва очаква оценката на НАТО за случилото се.

По-рано руският президент Путин, по време на разговорите си с намиращия се на посещение в Сочи йордански крал Абдула Втори, заяви че Москва много внимателно ще проучи инцидента и анализира цялата ситуация, като допълни, че свалянето на руския самолет ще има сериозни последствия върху отношенията между двете съседни черноморски държави.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна