Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Танцуваме с „Шевицата“

БНР Новини

Тази неделя в „Хлапета.BNR“ ще поведем едно дълго и необикновено хоро заедно с участниците в детския спектакъл „Шевицата“, посветен на 65-годишнината от създаването на Национален дворец на децата в град София. Танцовото шоу, създадено по идея на композиторите Марек Дяков и Любомир Денев – младши ще може да видите на 4 декември от 19 часа в зала 1 на НДК.
Дни преди премиерата на спектакъла, в който участват над 500 деца, екипът ни надникна зад кулисите на шоуто и проследи репетицията на най-малките. Каква е тайната на добрия танцьор и как българският фолклор се съчетава с класическата музика – ще чуете тази неделя от 9 часа. Малките звезди ще ни дадат и няколко съвета как да преодолеем сценичната треска, когато ни предстои важна изява.
Ще разберем и защо любовта вълнува главните герои в танцовия спектакъл „Шевицата“ и възможна ли е връзка между двама влюбени от различни епохи.
Ще се срещнем и с едно момиче, което се интересува от темите за природата и историята на България. Как любопитството на 14-годишната Илона Кидикова от Видин стана повод за появата на книжката „Зад огледало“ и какво се крие там, ще разберем от младата авторка.

Бъдете с нас тази неделя, 29 ноември, от 9 часа!

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна