Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

80 лева са най-скъпите билети за тенис турнира на АТП в София

80 лева са най-скъпите билети за тенис турнира на АТП в София
Снимка: ЕПА/БГНЕС

От 10 до 80 лева ще струват билетите за тенис турнира на АТП с награден фонд 453 хиляди евро, който ще се проведе в зала "Арена Армеец" от 1-ви до 7-и февруари догодина. Пропуските ще бъдат пуснати в продажба утре. Входът за децата до 7 години е безплатен, но без право на място, а подрастващите от 7 до 14 години ще ползват 50 процента отстъпка.

Организаторите водят преговори за участие с най-добрия ни тенисист Григор Димитров, а интерес към турнира досега са проявили много играчи, сред които Лукаш Росол (Чехия), Маркос Багдатис (Кипър), Фелисиано Лопес и Гийермо Гарсия Лопес (Испания).

Все още е рано да говорим за заявки, защото голяма част от тенисистите не са решили дали да се върнат в Европа след Откритото първенство на Австралия, или да пътуват директно за САЩ за турнирите там. 6 седмици преди началото на надпреварата ще има повече яснота, коментира директорът на турнира в София Ерхан Орал.

Той заяви, че надпреварата ще бъде излъчвана на 5 континента, като около 500 милиона души ще имат възможност да наблюдават срещите от София.

Организирането на толкова престижен турнир в София е голяма реклама за България. Факт е, че 500 милиона души ще могат да го гледат. Очакваме само позитиви. Тенисът има много фенове в страната, които ще могат да се докоснат до елита в този спорт. Те заслужават един такъв турнир. Продължаваме да работим усилено и по проекта за нова тенис арена. Скоро ще вземем решение за най-подходящото място за изграждането й. Ако Григор Димитров реши да участва, вярвам, че този турнир ще бъде много успешен за него. Той ще има подкрепата на 12 000 по трибуните в състезателна обстановка, защото е много обичан в България, което се видя от демонстративния мач срещу Монфис в събота, заяви министърът на спорта Красен Кралев.

  


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна