Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радан Кънев отказа да коментира твърденията, че от ДСБ са поискали оставката на Тодор Танев

Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев отказа да коментира твърденията, че от ДСБ са поискали оставката на министъра на образованието Тодор Танев. Такава информация разпространи по-рано Даниел Вълчев от Движение "България на гражданите".

Кънев не влезе в подробности за водените разговори в рамките на Блока, но коментира, че Вълчев е злоупотребил с информация:

Когато ДСБ иска оставки, това се чува много добре в тази държава и най-малко го разбирате от професор Вълчев. Много некоректно и политически много вредно е когато се съберем на оперативно ръководство на една политическа сила, а след това да изтича информация под една или друга форма. 

Радан Кънев припомни, че преди дни е водил разговор с премиера Бойко Борисов за кадровите въпроси в министерствата и неговото мнение е било: 

Работата на Реформаторския блок е да оцени министрите си и ако иска да предлага подобни промени, отново да го направи Реформаторският блок. 

Няма обаче такава инициатива на Блока за снемане на доверието към професор Тодор Танев, уточни Кънев, но не скри, че Танев е уволнил някои членове на ДСБ. Съпредседателят на реформаторите коментира, че всъщност се води един напрегнат разговор за това как да изглежда един по-консолидиран РБ и е благодарен за категоричната подкрепа на Блока за негова идея, общинските кметове и съветници на реформаторите да бъдат в основата на бъдещо колективно тяло на РБ. Той съобщи, че на 12-и и 13-и декември евродепутатът Светослав Малинов е поканил всички избрани в местната власт от листите на Блока на общ семинар, но допусна:

Боя се, че ДБГ има решение да бъде бойкотирано това събитие, но се надявам да не се стигне дотам, защото би било некрасиво.

Радан Кънев подчерта, че неговата партия не е в конфликт с партията на Меглена Кунева и каза, че категорично застава зад министъра на правосъдието Христо Иванов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна