Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се представя на специалния „Коледен булевард” в Никозия

„Коледен булевард” в Никозия
Снимка: Бранислава Бобанац

Днес към богатата коледна програма и празнично настроение в кипърската столица ще се прибавят и запалените светлини на голямата Коледна елха в центъра на града.

Децата от най-голямото наше училище на острова - “Никола Вапцаров” в Никозия, ще представят своите майсторски творения, изрботени в училищната арт-работилница. Сред тях са кукли с български национални носии, сурвакнички, коледни картички. Сувенири, книги и брошури ще популяризират страната ни. Отбилите се в нашия павилион ще могат да се насладят на домашно приготвени баници, българско вино и други традиционни лакомства под звуците на българска народна музика. Победителите в томболата, посветена на България, ще получат като награди българско вино, сувенири и козметика. Продукти на български козметични фирми също ще бъдат изложени на „Коледния булевард”.

Българското празнично участие в Никозия включва и специалния коледен поздрав, подготвен от децата от училище „Никола Вапцаров” в Никозия и „Д-р Петър Берон” в Ларнака. 

Богатата Коледна програма в Никозия официално ще бъде открита днес, със запалването на светлините на Коледната елха в центъра на града.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна