Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мащабна акция на сектор БОП и криминалисти в Кюстендилско

Специализирана операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, проведоха служители на сектор БОП и криминалисти от Областната дирекция на МВР в Кюстендил. Действията бяха осъществените под надзора на Окръжна прокуратура – Кюстендил.

Голямо количество фалшиви банкноти, наркотични вещества, приспособления за отглеждане на канабис, скимиращи устройства са открити при специализирана полицейска операция на Службата за борба с организираната престъпност в къща в с. Коняво, ползвана от 45-годишния кюстендилец Кирил М., съобщиха от Областната дирекция на полицията. Иззети са 1446 гр марихуана, 192 гр хероин, метамфетамин - 14 грама, кокаин 13 грама. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. Открити и иззети са и фалшиви парични знаци - над  2000 евро, чужди документи за самоличност.

Мъжът е задържан за 72 часа с постановление на прокурор от Окръжната прокуратура, предстои изготвяне на искане до КОС за вземане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. Той е известен на полицията с противозаконни деяния, задържан е за източване на банкомати в съседна Македония, осъждан е.

Според информирани в Коняво живее майка му. Той и семейството му имат добре уредено жилище в кюстендилския кв. "Герена".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна