Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зеленогорски: Оставането на Реформаторския блок в управлението трябва да се реши на широка дискусия

Според съпредседателя на РБ, в нея трябва да участват и представители на местната власт

Найден Зеленогорски

Очаквам да се състои разговор, който очевидно не е направен до момента - за смисъла от присъствието ни в управлението. Не мисля, че в рамките на два-три часа е възможно да проведем такъв разговор. Това каза в предаването „Преди всички“ Найден Зеленогорски, заместник-председател на Движение България на гражданите и съпредседател на Реформаторския блок.

Часове преди срещата на лидерите на партиите в РБ за изработване на позиция за оставане в управлението или за неговото напускане, Зеленогорски се обяви „за“ широка дискусия при формирането на тази позиция, която да включва и представители на местните власти, защото за част от тях по-логично е оставането на РБ в управлението и мнозинството. Такива солидни решения се взимат след задълбочена дискусия, а не в движение, подчерта Найден Зеленогорски и изрази надежда, че ще надделеят конструктивизма и идеята за единството на Блока.

Най-важно е да има реформи. Все пак те са заложени в наименованието на нашия политически проект. Част от реформите започнаха. Бяха направени успешни стъпки. Вариантите са два: да влезем в тежка правителствена криза с предсрочни избори, която ще постави на изпитание страната, РБ и десницата и резултатът да бъде като през 2013-а година. Това не е добрият изход нито за десницата, нито за България. Другият вариант е да постъпим конструктивно и да търсим онова, което ни обединява.

Има много отличници. Доста министри се справят добре, заяви още Зеленогорски:

Министър Москов се справя изключително успешно и твърдя, че той трябва да продължи. Подкрепям го и като професионалист, и като човек, на когото вярвам.

Трябва да имаме търпението и силата, когато сме в пилотската кабина да се опитаме да приземим самолета, а не да седнем отзад при пасажерите и да чакаме да видим какво ще се случи.

Подробности за позицията на Найден Зеленогорски чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна