Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как да помогнем на благотворителността в България?

БНР Новини
Тити Папазов, Нина Цанева и Венцислав Рангелов в студиото на „Нашият ден” (отляво надясно)
Снимка: Кирчо Стоичков

„Зов за помощ“ – такова е заглавието на рубрика на сайта на БНР, в която се опитваме да помогнем на всички, които имат нужда от съпричастност и подадена ръка и са потърсили надежда в БНР. В предколедните дни, които провокират онази фина чувствителност, която ни кара да се чувстваме щастливи, когато даваме, а не само когато получаваме, в студиото на „Нашият ден“ разговаряхме за благотворителността и за съпричастността към хората в беда. Гостуваха ни познати на редовните ни слушатели събеседници: Венецеслав Рангелов – главен мениджър на ФК „Сливнишки герой“ и Тити Папазов – президент на БК „Левски“. С двамата ни гости, чиито имена значат много не само за българския спорт, но и за каузата на благотворителността в България, се върнахме към една история с продължение, започнала в „Нашият ден“, провокирана от сигнал в рубриката „Зов за помощ“ в Българското национално радио. Досещате се – става дума за историята на 33-годишния бивш футболист Андрей Димитров от София, който за съжаление е с ампутиран крак и за усилията той да получи скъпа протеза и да продължи спортната си дейност в отбора на параолимпийците…
Много хора се включиха в благотворителната кампания, организирана от БНР и подкрепена от ФК „Сливнишки герой“, от ЦСКА, от БК „Левски“ и от много други организации и доброволци.
Докъде ни доведоха съвместните ни усилия, какви са резултатите от тях, както и какви са емоциите, натрупани по време на останалите благотворителни инициативи, с които са се ангажирали през годината Венци Рангелов и Тити Папазов – чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна