Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест срещу драстичното увеличение на данъците се организира пред Общината в Сливен

Протест срещу драстичното увеличение на данъците организира пред сградата на Общината "Гражданско обединение за Сливен".

Недоволството ще бъде изразено по време на заседанието на Общинския съвет, когато трябва да бъде гласуван бюджетът за догодина и предложението на кмета Стефан Радев да се вдигне имотният налог. Несъгласие с увеличаването на данъчната тежест обявиха и други сдружения и партии в града.

Организаторите на протеста от "Гражданско обединение за Сливен" се обявяват срещу вдигането на данък сгради от 1.9 на 3.2 промила. Подписка против вдигането на имотния данък и данъка върху МПС с 15 на сто направи и бизнес сдружението "Работим за Сливен". Според бизнеса общинските финанси могат да се подобрят с по-добра данъчна събираемост, ревизиране на договори, приходи от паркинги и гаражи, оптимизиране на администрация и общински фирми.

Сдружение "Св. Георги Победоносец" определи като лишени от логика и воля намеренията на местната управа.

От БСП настояват с декларация кметът да оттегли неподплатеното с финансови отчети предложение, което ще засегне най-вече коректните платци.

Недопустимо е, според социалистите, данъкът върху имотите в Сливен да бъде 3.2 на 1000, а в общините Стара Загора, Ямбол, Бургас и Шумен да е от 1.3 до 1.9 на 1000.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна