Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Със специално украсен влак отпътува Дядо Коледа

Снимка: БГНЕС

Дядо Коледа отпътува със специално украсен влак от София за Плевен, където белобрадият старец ще зарадва деца в неравностойно положение, настанени в социални домове.

Коледната инициатива на БДЖ и Националното сдружение на сираците в България ще зарадва 60 деца от Плевен. За тях дядо Коледа е приготвил много лакомства и изненади.

Решихме да импровизираме, за да видим  как ще се случи - БДЖ осигурява през цялата зимна ваканция възможност на екипа на сдружението да пътува и да доставя, не със шейна, а чрез влак радост на повече деца. Тази инициатива ще се случи в Провадия, ще се случи и в Кула, поясни Слави Михайлов, председател на Националното сдружение на сираците в България.

Изненади ще има и за много други деца в малките населени места, а подаръците са според възрастта на всяко дете.

След Провадия, искаме да стигнем до най-трудно достъпните места. БДЖ се е доказало, че може да стигне навсякъде. Ще влезе дядо Коледа с подаръците и ще ги зарадва,  допълни Михайлов.

Да са живи и здрави, да си държат на семействата, да има много любов, да изкарат весело по празниците и да правим добрини. Това е най-важното, пожела на всички дядо Коледа.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна