Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Арсенал" излезе начело в Англия

Месут Йозил вкара гол и даде аситенция за успеха на "Арсенал"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Арсенал" се изкачи на върха в класирането на английското първенство по футбол след победа с 2:0 над новака "Борнемут", докато чаканият с най-голям интерес двубой между закъсалите грандове "Манчестър Юнайтед" и "Челси" завърши при нулево равенство. Така "артилеристите" се изкачиха на върха с точка аванс срещу "Лестър Сити", докато "Юнайтед" и "Челси" остават съответно шести и 14-и.

Габриел изведе "Арсенал" напред в резултата в 27-та минута на срещата, а Месут Йозил оформи крайното 2:0 в полза на домакините в средата на втората част. Вратарят на лондончаните Петер Чех пък запази "суха мрежа" за 170-и път във Висшата лига с екипите на "Арсенал" и "Челси", което е абсолютен рекорд за английския елит.

Играхме добре и бяхме концентрирани от самото начало на срещата. Да, може би ни отне известно време, за да поемем контрол над мача, но пък след това се справихме добре, каза мениджърът на новите лидери във Висшата лига - Арсен Венгер.

Хуан Мата и Антони Марсиал пропуснаха отлични положения на "Олд Трафорд", с което лишиха "Манчестър Юнайтед" от победата срещу "Челси". Това маркира най-лошата серия на рекордьорите по титли в Англия от 1990 година насам, но и при тази поредица от срамни резултати мениджърът Луис ван Гаал отказа да подаде оставка.

Дали ще напусна? Не. Когато футболистите играят по подобен начин, въпреки че са поставени под огромно напрежение, няма причина да подавам оставка. Може би медиите искат, но аз няма да напусна. Въпросът не е и в това дали ще остана или не - имам си контракт и трябва да го изпълня, каза холандецът след мача.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна