Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Бизнесмените от КРИБ да не ми дават съвети от Тайланд

| обновено на 12.01.16 в 16:40
Снимка: БГНЕС

Бизнесмените от КРИБ да не ми дават съвети от Тайланд, а да кажат защо не свалят сега цените, когато горивата паднаха драстично.  Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в авиобаза "Граф Игнатиево", като добави, че е по-разтревожен от случаите с пребити пенсионери в пловдивски и пазарджишки села.

Така Борисов коментира   писмото на КРИБ по повод скорошните две убийства на бизнесмени. Бих препоръчал от дългите си почивки в Тайланд да не ми дават съвети, защото явно там се отделят от действителността, каза Борисов по повод критиките на работодателската организация за работата на МВР по убийствата. 

Този бизнес трябваше да каже нещо, когато месеци наред сваляме нивото на сивата икономика и намаляваме контрабандата и когато горивата паднаха драстично. Помните ли, този бизнес ни плашеше, че с 30-40 на сто ще поскъпнат хляба и месото с ръста на горивата. Сега, когато паднаха, защо не свалят цените, попита Борисов.

Повече ме разтревожиха случаите с битите пенсионери в пловдивски и пазарджишки села и съм поставил срок до утре разследващите да имат задържани и обвинени, добави премиерът. 

Той определи публикациите за рестарт на проекта "Южен поток" като активно мероприятие. Става дума за недостоверна информация, подета услужливо от сайтове на "успели бизнесмени", каза още Борисов.

По повод критиките на Атанас Атанасов от  ДСБ, че управлява с ДПС заяви, че в управление с ДПС няма да бъде видян, а само в в опозиция. Тогава на другите ще им видя сеира аз - дето всеки ден – довчера ме прегръщаха, а днес ми говорят за Библиотекаро-сарайски неща.Ще ги пратя там да ходят да се молят при пауните.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна