Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сергей Наришкин: Санкции трябва да се въведат не срещу Москва, а срещу Киев

Сергей Наришкин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заради неспазването на минските споразумения от украинска страна Западът трябва да разбере, че е по-логично да наложи санкции на Киев, а не на Москва, заяви председателят на руската Държавна дума Сергей Наришкин при откриването на пролетната сесия на законодателния орган, предаде телевизия "Россия 24". Ето думите му:

Иска ни се да вярваме, че позицията на Франция и Германия ще стане докрай конструктивна и обективна. А привържениците на продължаването на рестрикциите срещу Русия ще разберат, че ако се върви по тяхната собствена логика, санкции би трябвало да се наложат не на Русия, а на официелн Киев за груби нарушения на сроковете и същността на минските споразумения.

Наришкин заяви, че ще изпрати в ПАСЕ доклад за правната дейност в Украйна.

Пролетната сесия на Думата трябва да приеме корекции в руския бюджет и да съкрати неефективните разходи. Правителството е изчислило, че съкращенията трябва да възлязат на 10% от предвидените по-рано средства. Лидерът на Комунистическата партия на Руската федерация Генадий Зюганов държа гневна реч срещу орязванията и обяви, че за проблемите са виновни "шепа вампири", които контролират ресурсите на страната, но без да споменава имена. За попълване на бюджета Зюганов предложи налагане на държавен монопол над производството и продажбата на алкохол.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени