Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изградено е осветление в рискови зони във Велико Търново

Снимка: Катя Чорова

Вече са осветени десет градски зони във Велико Търново, които са рискови за извършването на криминални престъпления и пътно-транспортни произшествия. За изграждането на ново и ремонта на съществуващото улично осветление общината вложи над 120 хиляди лева.
Анализ на рисковите градски зони беше направен след протестите, предизвикани от убийството на студентката Вероника Здравкова, извършено през февруари миналата година на  неосветена пешеходна пътека  в  района  на железопътната гара в града. С помощта на спонсори общината веднага изгради осветление в участъка на престъплението. След това със средства от общинския бюджет беше ремонтирано и изградено ново осветление в районите на Ректората на Великотърновския университет, на Националния военен университет, в промишлената зона и край училища.
Осветени бяха опасни пешеходни пътеки и подлези. Завършва и изпълнението на проект за градско видеонаблюдение. Вече са доставени  36 охранителни камери,които са монтирани на входовете и изходите на Велико Търново, натоварените кръстовища и около знакови за старата българска столица обекти.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна